»
»

Диета за в офиса

Възможно ли е - диета в офиса?


Диета за в офиса
Седящата и неподвижна работата в офиса се превръща в основен проблем за всички служители, които се безпокоят за фигурата си. Не контролираните закуски и похапвания по време на работа като  кафе с шоколад, или бисквитки  са повече вредни, отколкото полезни. И ако вие сте решили да се избавите от тези изкушения -  все ще се намери „добронамерен” колега да ви почерпи и на когото не можете да откажете, за да не го обидите.
Разбира се това не означава, че не трябва да се контролирате какво и по колко ядете.
Ще ви предложим три основни правила за  „Офис диета”:

1. Основното е да се храните често!
Увлечени в работата си не контролираме интервалите на храненето. Ако дълго време сте били заети и натоварени с работа, вече усещате силен глад и не контролирате това, което поглъщате. Всички достъпни продукти са в ход – каквото намерите наоколо без да мислите -  изяждате.
Осигурете си чести закуски, но полезни. Изберете за себе си подходящите храни – нискомаслено кисело мляко, ядки, сушени плодове,свежи зеленчуци и плодове. Все известни храни за които всички знаем и не е трудно да си ги носим в офиса. Закусвайки с тези полезни продукти ще предотвратите проблемите си с черния дроб, излишното тегло и недостатъка от витамини.

2.  Никакви забрани!
Не е нужно строго да се ограничавате, още повече ако непрекъснато мислите за това какво трябва и не трябва да ядете – най- накрая ще го изядете.
Не е нужно например да си забранявате шоколада и да гледате в устата на този, който го яде. Забранявайки си малките изкушения в даден момент рискувате  да прекратите диетата. Главното е по-скоро в количеството храна и честотата на приема.
Избирайки с какво ще се храните – мислете конкретно! Поставете си за цел например – мога да ям шоколад, но само 30 грама. Така ще е по-лесно  да се контролирате  - не го отказвате съвсем, но и не прекалявате с него както преди. Ако не си определите такива граници няма да можете да продължите с диетата и за седмица. Защото тоталната забрана води до нейното нарушаване -  умът ви непрекъснато ще е зает с това – колко шоколад да изям – едно блокче, после още едно… и още..и вече не можете да спрете.

3. Научете се да отказвате!
Разбира се всички си обещаваме за започнем диета и какво ли не от понеделник сутринта и тържествено съобщаваме и в офиса, че не трябва да ни предлагат -  например нищо за ядене. Повярвяйте – ще се намерят такива, които добронамерено, или не да ви предложат , или да се хранят пред вас може би с вашето любимо лакомство точно сега – когато вие сте решили да не го правите. Затова по-добре запазете за себе си вашето решение за диета и се научете да отказвате така, че да не ги обидите и да избегнете излишните въпроси и коментари.
Не казвайте, че не искате, или че не трябва да ядете торта. Просто кажете: „ Благодаря! Сега не искам, но после непременно ще я изям!” Така няма да изглежда невъзпитано и ще предотвратите излишни разговори и обиди към колегите.

Това са правилата за успешна офис диета – простички и известни, и ако към тях прибавите и движение – например с фитнес уред Топ Спорт -  ще се чувствате чудесно!

За движението ни търсете - ще помагаме!

Успех!

0